thumbnail 1Andrada Pantelimon, absolventa 2018 a Complexului Educational Laude-Reut si olimpica la nivel international, s-a acomodat foarte bine la Dartmouth College, in Statele Unite ale Americii, unde a plecat pe 27 august, singura cu doua valize.

 La Dartmouth a inceput cu o excursie cu cortul, apoi cazarea, orientation week si alegerea cursurilor din semestrul intai. Anul universitar a debutat in 12 septembrie, este organizat in trei trimestre si este foarte intens. In 12 septembrie, prima zi de scoala, a devenit oficial studenta si toti bobocii au dat mana cu presedintele facultatii. La sfarsitul lui noiembrie va avea deja examenele finale. Spre deosebire de alte universitati, unde se directiona clar pe economie cu matematica, la Dartmouth are un an la dispozitie sa exploreze si alte domenii.

 In ultima perioada programul ei a devenit foarte incarcat. In afara de cursuri si teste pentru midterm, are 2 job-uri la revista facultatii ca blogger si writer, face sport la o sala de catarari si face parte dintr-o formatie de muzica a capela de fete unde a fost primita in urma unor auditii in septembrie.

 Andrada ne-a transmis ca va veni in vizita la scoala in decembrie, cand va sosi in tara pentru vacanta de iarna. Precum e firesc, ii e dor de acasa, dar intelegem ca a regasit la Dartmouth ceva din stilul de lucru si abordare cu care era obisnuita in scoala Laude-Reut.

 Draga Andrada, te asteptam cu mare drag acasa, suntem mandri de tine, mult succes!

thumbnail